Akčný pondelok

12.07.2010 21:25

Dnes sa to začalo celkom v pohode. Pokojné ráno s nádychom horúceho dňa. Svätá omša bola zároveň príležitosťou predstaviť nových členov našej "kráľovskej rodiny" na čele s don Marekom Michalenkom.

 A potom sa to začalo - a pekne z ostra. Mladší sa v parku pred bazilikou s veľkou vervou pustili do dobíjania hradu a získavali dôležité body pri hre „fľaša“. Starší nasadli na „tátošov“ a snažili sa čím skôr poprepichovať balóny napustené vodou – ich úspech bol však neúprosne schladený... V roveríne sa „bez zľutovania“ bojovalo o každý bod.

Obed – to bola „buchtová pátry“ a potom sa udiala senzačná medzihra – erko tance – v podaní veľkého množstva decák a animátorov – no jednoducho – radosť pozrieť.

No a „pašeráci“ to je značka kvality! Park sa naplnil pašerákmi a colníkmi, ktorí medzi sebou zvádzali neľútostné boje!

Záver dnešného dňa sa niesol v nákupoch hradných kameňov, mečov, štítov, koňov a brán, ktoré si potom jednotlivé rody umiestňovali na svoje kráľovské územia.

Pri hodnotení nás milo prekvapila Nina - na svoje dnešné meniny nám ponúkla obrovský balík cukríkov, ktoré sa vzniesli nad „sladko-chtiví“ dav a hoci tento cukríkový dážď bol síce len nepatrnou kvapkou – predsa len sladkou. Ďakujeme a všetko naj... Nina.